14. marraskuuta 2013

Kalle Veirto: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja laulava joulupukkiKalle Veirto: Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja laulava joulupukki
Karisto 2009

Etsivätoimisto Henkka & Kivimutka ja laulava joulupukki on suomalainen lastenkirja, joka kuuluu kyseisestä etsivätoimistosta kertovaan sarjaan.

Kuten kirjan nimestä voi varmaan päätellä, tässä osassa sarjaa vietetään joulua. Henkan kotona joulunvietto pukkeineen ei mene ihan putkeen eikä kyllä Kivimutkankaan kotona. Henkka käy esimerkiksi isänsä kanssa etsimässä joulupukkia, kun pari lahjaa jäi saamatta.

Sarja Henkka & Kivimutka on suunnattu pojille, itse arvioisin sopivaksi ikähaarukaksi 8-10-vuotiaat. Tämä oli sarjasta kolmas kirja, jonka olen itse lukenut. Huumoria ja toimintaa näissä ainakin on. Luulen, että kohderyhmään uppoaa vähän paremmin, kun itselläni nämä jäivät vain ok-tasolle. Parempiakin etsiväkirjoja löytyy, nämä on enemmänkin sellaisia yhden isomman arkipulman ratkaisuja eivätkä kovin seikkailullisia.

Tätä nimenomaista kirjaa ei kannata lukea, jos haluaa säilyttää jonkunlaisen uskon yhteen ja ainoaan Oikeaan Joulupukkiin.

(En finsk barnbok. Man har inte publicerat boken på svenska.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti