25. joulukuuta 2013

Tuula Kallioniemi: Faneja ja fossiilejaTuula Kallioniemi: Faneja ja fossiileja
Otava 2013
Kuvitus: Jii Roikonen

Kirja on kolmas osa Reuhurinteen alakoulu -sarjassa, jota julkaistiin lisäksi ala-aste-nimellä kahden kirjan verran 1990-luvulla. Nämä ovat helppolukuisia kirjoja, jotka on suunnattu ehkä alle 10-vuotiaille.

Koulu on pieni, siellä on vain 10 oppilasta ja siten siis kaikki luokka-asteet ovat samassa ryhmässä. Tässä osassa löyhänä juonena toimii teatteriretken odottaminen ja rahojen keruu sitä varten. Käytännössä kaikki luvut ovat kuitenkin aika irrallisia toisistaan ja sisältävät erilaisia arkisia sattumuksia. Kirjojen hauskuus perustuu lähinnä väärinkäsityksiin ja kielikuvien tai sivistyssanojen ymmärtämättömyyteen.

Näitä ei ollut vielä silloin, kun kuuluin itse kohderyhmään, vaan olen lukenut kaikki kirjat vanhempana. Eniten pidän niistä ensimäisistä osista, nämä sarjan uuden tulemisen kirjat eivät tunnu yltävän ihan yhtä korkeaan laatuun. Lapsille nämä ovat suositeltavia kirjoja, mutta aikuislukijoiden kannattaa ehkä valita mielummin jotain muuta, ellei halua kokeilumielessä tutustua sarjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti