21. joulukuuta 2013

Bokbloggare mot rasism (Kirjabloggaajat rasismia vastaan)

Svenska bokbloggare har en kampanj "bokbloggare mot rasism". Här presenterar jag en bilderbok som handlar diskriminering.

Anna Härmälä: Du hör inte hit, Beiron
Schildts 2011

Beiron är en hund som hör inte till någon specifik hundras. Han går till hundutställning och vill delta, men det är svårt när man är olik än alla andra. Andra hundar bara skrattar och säger att han hör inte dit. slutligen Beiron hittar sin egen grupp, men inte från utställningen. Om man vill diskutera med barn om rasis och jämställdhet, sedan den här boken är bra alternativ.

***


Ruotsalaiset/ruotsinkieliset kirjabloggaajat järjestävät kampanjan "kirjabloggaajat rasismia vastaan". Tässä esittelen yhden kuvakirjan, joka käsittelee syrjintää.

Anna Härmälä: Sinä et kuulu tänne, Beiron
Schildts 2011
Kääntäjä: Mirjam Ilvas

Beiron on koira, joka ei kuulu mihinkään erityiseen koirarotuun. Hän menee koiranäyttelyyn ja haluaa osallistua, mutta se on vaikeaa, kun on erilainen kuin muut. Toiset koirat vain nauravat ja sanovat, ettei hän kuulu sinne. Lopuksi Beiron kyllä löytää oman ryhmänsä, muttei koiranäyttelystä. Jos haluaa käsitellä lasten kanssa rasismia ja tasa-arvoa, niin silloin tämä kirja on hyvä valinta.

4 kommenttia: