30. joulukuuta 2013

Kerstin Gier: SafiirinsiniKerstin Gier: Safiirinsini
Gummerus 2013
Kääntäjä: Riitta Virkkunen

Safiirinsini on saksalainen (fantasia)nuortenkirja, joka on toinen osa Rakkaus ei katso aikaa -trilogiassa. Sain kirjan alunperin arvostelukappaleena Kirjavinkit.fi:tä varten, mutta koska siellä vinkataan vain hyviä kirjoja, niin en voinut kirjoittaa tästä sinne.

Trilogian eka osa Rubiininpuna oli hyvä, niin halusin tämänkin luettavaksi, mutta jouduin pettymään. Pointtina näissä on se, että 16-vuotias Gwendolyn saa kuulla olevansa aikamatkaaja ja hän joutuu tekemään Gideon-pojan kanssa matkoja menneisyyteen. Gwendolyn itse on ihan hukassa, että mistä on kyse ja ongelmia on vastassa sekä menneisyydessä että nykyajassa.

Mulla oli tämä koko syksyn kesken, kun kirja ei vienyt samalla tavalla mukanaan kuin ensimmäinen osa. Kirja tuntui vaan tosi sekavalta ja olin itsekin hukassa siitä, että mikä tässä nyt on perimmäinen tarkoitus. En osaa yhtään sanoa, että paraneeko tämä yhtään loppua kohden. Nyt kuitenkin tuntui, että tämä oli vain jonkinlainen välivaihe ja olisi saattanut toimia paremmin, jos sarja olisi tiivistetty yhteen kirjaan.

(En tysk ungdomsbok, som har publicerats på svenska med titeln Safirblå.)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti