19. helmikuuta 2014

Tiina Lehtineva: Kuin perhosen tanssiTiina Lehtineva: Kuin perhosen tanssi
Aikamedia 2012

Kuin perhosen tanssi on suomalainen nuortenkirja, joka on trilogian ensimmäinen osa. Sen päähenkilö Reetta muuttaa tätinsä luokse asumaan ja viettää siellä kesää ennen lukion aloittamista. Tädillä on hevostalli, joten ratsastus ja hevoset ovat mukana kuvioissa. Samalla Reetta tutustuu muihin saman paikkakunnan nuoriin.

Tämä oli hevoskirjan ja nuortenkirjan risteytys, vaikka ei tarvitsekaan olla hevostyttö tykätäkseen tästä. Parhaiten se sopii luettavaksi Nummelan ponitallista ja muista vastaavista ylitse kasvaneille tytöille eli siis yläasteikäisille. Tässä on vähän myös kristillisiä juttuja mukana, niin kannattaa jättää kirja väliin, jos on niille allerginen. Kokonaisuutena tämä oli tosi hyvä kirja ja tykkään Tiina Lehtinevan tyylistä kirjoittaa.

Trilogian toinen osa Kuin hattaraa söisi ilmestyi viime vuonna ja luin sen ensimmäisenä, kolmas osa on tulossa tänä vuonna.

(En finsk ungdomsbok som finns inte på svenska.)

Kaos-utmaning 2.0: Läs en bok som inte utspelar sig i stadsmiljö. / "Kaaos-lukuhaaste": Lue kirja, joka ei tapahdu kaupunkiympäristössä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti